Spara pengar på din nya hobby

Vare sig det handlar om boule, krocket, snickeri eller dataspel är det alltid kul när du har hittat en ny hobby. Men det innebär en lite större start-upkostnad för att komma igång. Ibland har du redan det du behöver men då kanske du vill komplettera allteftersom du dyker djupare ned i din nya passion. Hur gör du för att komma undan billigare?

Prova på-pris

Istället för att köpa in en helt ny gitarr för att du vill lära dig att spela, eller ett bouleset, kan du fråga nån i din omgivning om du kan få låna det. Prova på-priset blir runt 0 kronor och du får chansen att testa innan du bestämmer dig för att köpa dina egna saker. Handlar det som större saker som få personer ha hemma kan du vända dig till lokala uthyrningsfirmor och låna det du behöver under en helg eller kanske en hel vecka. Om det är ett dyrt inköp kan det vara värt hyrpriset bara för att få se om du faktiskt vill fortsätta med hobbyn eller inte.

Rabatter

När du planerar på att göra ett inköp kan du kolla runt på nätet och hitta rabattkoder att använda. Via Rabbatsök kan du söka efter butiker eller märken och se om det finns några tillgängliga rabattkoder. De har unika rabattkoder som du inte kan hitta någon annanstans. Du kanske får gratis frakt eller en viss procent på hela köpet. Om just den rabattkod du behöver inte finns kan det löna sig att ha lite is i magen och vänta. Detsamma gäller när du vill köpa kompletterande saker till din nya hobby: ta tiden att titta runt efter rabatter eller olika reaor innan du köper för att få ett så pass bra pris som möjligt.